Grönkålspaj med rostad mandel
6-8 pers
Grönkålsfyllning
2-3 msk rapsolja eller flytande margarin till stekning
1 gul hackad lök
1 röd paprika
3 ägg
Peppar
Cayennepeppar
Strimla grönkålen och lägg den i kokande vatten ett par minuter -. TA upp kålen och låt den rinna av på en handduk. Rosta mandlarna i en torr panna på het värme 3-4 minuter. Rör hela tiden så de inte bränns., ställ sedan åt sidan. Fräs svampen i en rymlig kastrull några minuter. Fräs löken med svampen några minuter. Vänd ner grönkålen, mandlar, fetaost och paprika i svamp/lökröran och ta bort pannan från värmen. Vispa ihop ägg och vispa sedan ihop dem med buljongen. Rör ner äggen med grönkålsblandningen. Tillsätt peppar, örtsalt och Cayenne efter behag.
Gör pajskalet efter eget önskemål. Häll i fyllningen och grädda ytterligare i 20-30
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar