fredag 26 december 2008

Recept på den underbara pajen

Grönkålspaj med rostad mandel

6-8 pers

Grönkålsfyllning

300 gram grönkål+ kokande vatten

100 g hela mandlar

300 gram svamp

2-3 msk rapsolja eller flytande margarin till stekning

1 gul hackad lök

150 gram fetaost

1 röd paprika

3 ägg

3 l grönskasbuljong

Peppar

Cayennepeppar

Strimla grönkålen och lägg den i kokande vatten ett par minuter -. TA upp kålen och låt den rinna av på en handduk. Rosta mandlarna i en torr panna på het värme 3-4 minuter. Rör hela tiden så de inte bränns., ställ sedan åt sidan. Fräs svampen i en rymlig kastrull några minuter. Fräs löken med svampen några minuter. Vänd ner grönkålen, mandlar, fetaost och paprika i svamp/lökröran och ta bort pannan från värmen. Vispa ihop ägg och vispa sedan ihop dem med buljongen. Rör ner äggen med grönkålsblandningen. Tillsätt peppar, örtsalt och Cayenne efter behag.

Gör pajskalet efter eget önskemål. Häll i fyllningen och grädda ytterligare i 20-30

Inga kommentarer: